2007. szeptember 14., péntek

Egyszer volt barátság

Az eredeti fotó amelyik az egykori OBY trió+1 tagjait ábrázolja kb. 20 éve készült egy analóg Mamiya géppel. Ezt az előhívott papírképet fényképeztem le egy Nikon géppel. Ebből készítettem egy rétegmásolatot. A második rétegfotó egy Olympus géppel készült, és épp egy 70 tonnás dózerban ülök. A két réteget lágy fényben, szendvicsnegatívként "olvasztottam" össze.
A fotó egy impresszió... Eredeti címe: "Így irtok én...". Az emlékeket? Nem sikerült. Még 70 tonnás dózerrel sem.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jól sikerült kép.Valahogy így mûködik az emberi emlékezet, ilyen homályos, lehelletfinom, egymásra vetülõ képeket látunk.Az egyik arc mintha emlékeztetne egy régi, Olasztelekrõl kapott fényképre...
Anikó

erdővidék írta...

Kedves Anikó.
Igen...igen...
Az álmainkat is így láthatjuk...
A leheletfinom emlék képek is benne vannak az álmainkban, sőt a jövőbe vetett hitünk képei is. később az emlékek azért válnak olyan személyessé mert ezek az emlékek az álminkat is tartalmazzák.
Csak tudnám, hogy ki lehetsz. Ha a képen szereplő Olaszteleki fiukra gondolsz,(egyik Baróti közülük) nem kizárt, hogy én is ismerlek.
Megtisztelsz ha írsz pár sort. Szeretném tudni ki vagy. Ott van az e-mail cím a profilomba. A gmail címre írj, mert az aktív.